En ny digital arbetsplats för Humanas 15,000 medarbetare

Humana är ett av nordens ledande omsorgsföretag med över 15 000 medarbetare i Sverige, Finland, Norge och Danmark och erbjuder tjänster inom individ- och familjeomsorg, personlig assistans, äldreomsorg och LSS.

När Humana ville samla alla medarbetare i en och samma digitala plattform valde de Sigma Worklife till sin partner.

Utmaning

Med över 10 000 medarbetare ute på fältet – t.ex. personliga assistenter, undersköterskor och behandlingsassistenter är det en utmaning att bygga en gemensam företagskultur och samtidigt hitta ett effektivt sätt att nå ut till alla med viktiga nyheter och information.

Tack vare Sigma Worklifes produkter Core Workplace och Core Workplace Light kan de nu nå ut till samtliga medarbetare, även dem ute på fältet.

Lösning

Sigmas Core Workplace utgör navet i Humanas digitala arbetsplats. Det är en plats där alla medarbetare kan nå sina appar, samarbetsytor, ta del av nyheter och information samt nå sina verktyg för personlig effektivitet.

Core Workplace är en anpassad lösning för Microsoft365 som också inkluderar ett Intranät byggt på SharePoint modern.

För Humanas närmare 10 000 medarbetare som inte har behov av Microsoft365-licenser, utvecklades en speciallösning – Core Workplace Light.

Lösningen gör det möjligt att, som medarbetare utan Microsoft365-licens, nå de verktyg och innehåll som är viktiga i vardagen med samma användarupplevelse som en fullskalig Microsoft365-användare.

Resultat

Med Core Workplace Light har Humana lyckats skapa en digital arbetsplats som även är tillgänglig för de användare som idag inte har behov av Microsoft 365-licens, dock med möjligheten att uppgradera lösningen på användarbasis om behovet av digitala verktyg skulle förändras över tiden.

Lösningen finns tillgänglig för alla Sigma Worklifes kunder som eftersträvar att engagera och inkludera sina medarbetare på fältet

”Leveransen av vår digitala arbetsplats sammanföll med coronapandemin. Den gjorde behovet av ett gemensamt kommunikationsverktyg ännu viktigare för oss. Den grundläggande tekniska plattformen levererades därför före schemat, på bara två veckor! Utöver plattformen för den digitala arbetsplatsen har Sigma även stöttat oss med att migrera dokument och dokumenthantering”, säger Jonatan Arenius, Chef för internkommunikation på Humana.

Susanne Erkenmark

VILL DU VETA MER?

SUSANNE ERKENMARK
Business Area Manager
Nexer Worklife
susanne.erkenmark@nexergroup.com
+46 73 40 82 927

Kontakta oss

Expect a better tomorrow

Sigma is a leading consulting group with an objective to make our customers more competitive. Our means is technological know-how and a constant passion for finding better solutions. We are 4,600 employees in fourteen countries. Sigma is owned by Danir, held by the Dan Olofsson family.

The Danir Group
CONTACT

Nexer/Sigma IT, Lindholmspiren 9, 417 56 Göteborg, Sweden info@sigma.se