Relevant info på Folksams intranät år efter år

Hur får man ett intranät som är enkelt att använda och kan anpassas så att varje medarbetare får ett relevant innehåll? Sigma Worklife (formerly Bool by Sigma) är experter på SharePoint och har lösningen.

Utmaning

Högt tempo med många kundkontakter. Så ser vardagen ut för medarbetarna på Folksam. Det ställer höga krav på intranätet – det ska vara enkelt att använda och enkelt kunna uppdateras i år, nästa år och kommande år.

Lösning

Core är en intranätplattform som baseras på vår mångåriga erfarenhet av att leverera intranät åt både små och stora organisationer, såväl nationella som internationella. Core återanvänder teknik och nyttjar de koncept som är resultatet av erfarenheter från förstudier, användartester och levererade projekt under många år. Alltså en standardlösning som är specialanpassad för efter Folksams behov.

”Vi tycker att samarbetet har fungerat bra och deras lösning uppfyller våra behov. Vi ville ha en standardlösning, fördelarna för oss med en standardlösning är att vi får ta del av kommande utveckling och förbättringarna i produkten.”
Sara Svennung, intranätstrateg på Folksam

Resultat

Behoven kunde mötas med Core, som med en renodlad, genomgående design och arkitektur har en hög igenkänningsfaktor mellan olika sidor. Folksams intranät har stöd för riktad information med ett koncept som gör det enkelt att tilldela medarbetare kanaler, men även möjlighet att själv välja till intressant innehåll. Självklart responsivt, dvs lika lätt att använda på dator som på mobil och läsplatta. Med ett väl genomarbetat stöd för livscykelhantering kan Folksam också känna sig trygga med att innehållet på intranätet kommer vara uppdaterat i år, nästa år och kommande år. Man skulle kunna säga att vi åstadkommit ett folkkärt intranät för Folksam.

Susanne_Erkenmark

Vill du veta mer Folksams intranät?

Susanne Erkenmark
susanne.erkenmark@sigma.se
+46 73 40 82 927

Expect a better tomorrow

Sigma is a leading consulting group with an objective to make our customers more competitive. Our means is technological know-how and a constant passion for finding better solutions. We are 4,600 employees in fourteen countries. Sigma is owned by Danir, held by the Dan Olofsson family.

The Danir Group
CONTACT

Nexer/Sigma IT, Lindholmspiren 9, 417 56 Göteborg, Sweden info@sigma.se