MICROSOFT TEAMS: ÄR EN CHATT BARA EN CHATT?

Att arbeta på distans blir mer och mer en naturlig del av vardagen för oss. Vi jobbar från olika platser och ibland även från olika tidszoner. Till vår hjälp har vi en mängd olika verktyg, som till exempel Microsoft Teams.

En av alla fördelar med distansarbete är just flexibiliteten. Du kan verkligen jobba på dina villkor och precis på det sätt som du är bekväm med.

Men visst finns det utmaningar också. Vi är vana vid att arbeta i flera projektteam och i olika konstellationer – och det kan ibland göra informationsdelning till en rejäl utmaning. Även om vi har en hel låda full av fantastiska verktyg som ska hjälpa oss kan det ändå vara svårt. Vi vet att det är enkelt att skapa och ansluta till nya team – och kanske är det lite för enkelt? Inte sällan uppstår förvirring kring var konversationer finns och vilka trådar man följer.

I den här videon får du tips och tricks och bra exempel på hur du kan använda chatt-funktionaliteten i Microsoft Teams på ett smart sätt – både för korta och snabba inlägg, men också mer långsiktig kommunikation kring ett ämne. Eller hur du märker upp en chatt så den inte försvinner i bruset på Teams. Kika på filmen, vi lovar att du snart upptäcker att en chatt verkligen är mer än bara en chatt.

SUSANNE ERKENMARK
Business Area Manager
susanne.erkenmark@sigma.se
+46 73 40 82 927