Vill svenskarna ha AI-politiker och robotpoliser?

 
På Sigmas seminarium i Almedalen den 3 juli presenteras en färsk nationell SIFO-undersökning som svarar på den frågan. Vi diskuterar även vad som krävs för att ta förstaplatsen som världens mest digitaliserade land.

På Sigma arbetar vi med IT och teknikutveckling för en bättre morgondag. För att kunna göra det fullt ut har vi ställt frågor till svenska folket, bl a:

– Vilka problem förväntar du dig att tekniken ska lösa i framtiden?

– Vilka möjligheter kommer digitaliseringen att skapa?

2000 personer har djupintervjuats av Sifo Kantar och under seminariet kommer vi att lyfta flera intressanta resultat från undersökningen kring svenskarnas förväntningar på framtiden och digitaliseringen.

Vi kommer även diskutera frågorna i ett rundabordssamtal med flera experter inom området: Therése Treutiger, vVD på Microsoft Sverige; Ishtar Touailat, Global Head of AI & Innovation på TechBuddy; Lars Kry, VD på Sigma IT; Angelica Hedin, Sverigechef Bonnier Education m.fl. Jennie Sinclair från Tech Position modererar samtalet.

Välkommen till vårt seminarium med frukost och rundabordssamtal med start kl 8.30 den 3 juli i Digidalen, Stora Scenen. Under en timme diskuterar vi vad svenskarna tror och förväntar sig av framtiden och digitaliseringen – hur överensstämmer förväntningarna med verkligheten och hur nära är vi exempelvis att ha AI-politiker och robotpoliser?

Seminarium: Kan svenskarna tänka sig AI-politiker och robotpoliser?
Plats: Digidalen, Stora Scenen, Kronstallgränd 4

Tid: Onsdag 3 juli kl 8.30 - 9.30

Anmäl dig till Sigma i Almedalen genom maila till info@sigma.se

Vi bjuder på frukost!

För mer information
http://program.almedalsveckan.info/event/user-view/60048

AVECK_ARR_logo