Sopsystem som erövrat världen

Visste du att det svenska företaget Envac uppfann sopsugen för över 50 år sedan? Idag finns systemet över hela världen och Sigma är med och levererar IT till övervakningssystemen.

Utmaning

Möjligheterna att övervaka och utläsa data kring sopanläggningarna runt om i världen har med tiden blivit en utmaning, då fler och fler kräver specialistanpassning. Den egenutvecklade applikationen i systemet SCADA (Supervisory Control And Data Acquisition) hade spelat ut sin roll och kunderna ställde allt högre krav inom övervakning och styrning av anläggningarna.

Envac önskade en modern SCADA-applikation för övervakning och automation av anläggningarna, där högre krav på produktutveckling som anpassningsbarhet, funktioner, utveckling och förvaltning ställdes. Det var också viktigt med erfarenhet av produktionsnära IT-lösningar och att applikationen var byggd på den plattform Envac önskade och att man därigenom säkerställde funktionalitet och utvecklingsbarhet.

Lösning

Envac valde att outsourca både utveckling och förvaltning av den nya SCADA-applikationen och fick på så sätt tillgång till hela Sigmas specialistkompetens både på plattformen Wonderware, samt genom Sigmas partnerskap med plattformsleverantören; en framtida hållbar lösning över tid. Erfarenhet av att arbeta med produktionsnära lösningar och vana vid speciallösningar gav Envac trygghet i sitt val av leverantör.

Resultat

Nya funktioner och en högre anpassningsbarhet säkerställer även att Envacs kunder kan nyttja sina anläggningar fullt ut utifrån rådande miljöer och omständigheter. Var än i världen de befinner sig!

circle-image.jpg

Vill du veta mer om utveckling och förvaltning?

Jonas Wollinger
jonas.wollinger@sigma.se
+46 703 79 21 48

myteam.sigmaitc.se

Expect a better tomorrow

Sigma is a leading consulting group with an objective to make our customers more competitive. Our means is technological know-how and a constant passion for finding better solutions. We are 4,600 employees in fourteen countries. Sigma is owned by Danir, held by the Dan Olofsson family.

The Danir Group
CONTACT

Nexer/Sigma IT, Lindholmspiren 9, 417 56 Göteborg, Sweden info@sigma.se