Webbheader_Inspirationsdagen_20nov

Inspelning av Inspirationsdagen

Välkommen att inspireras av Microsoft, Volvo Cars, Humana och HSB som generöst delar med sig erfarenheter kring den digitala arbetsplatsen, globalt samarbete, digitala verktyg, förändringskommunikation och mycket annat som är viktigt vid en digital omställning till framtidens arbetsliv. Dagens intressanta talare och paneldeltagare har en enorm samlad kunskap och erfarenhet i ämnet och bjuder på både smarta insikter och lyckade exempel. Här kan du ta del av hela innehållet.

Titta på hela filmen från början eller välj att gå direkt till någon av talarna längre ner.

 

 

Hélène Barnekow, Microsoft

 

Johannes Söderqvist, Volvo Cars

 

Jonatan Arenius, Humana

 

Panelsamtal

 

 

SIGMAS INSPIRATIONSDAG ONLINE


Sigmas Inspirationsdag har under åren bjudit tusentals deltagare på mängder av spännande kunskap. Denna gång kan ännu fler delta, eftersom vi sänder hela programmet online!

Välkommen att under en förmiddag inspireras av exempel från Microsoft, Volvo Cars och Humana, som delar med sig erfarenheter kring digitala verktyg, globalt samarbete, förändringskommunikation och mycket annat som är viktigt vid en digital omställning till framtidens arbetsliv.

Digitalisering är en självklar del för att öka konkurrenskraften i näringslivet. Nu sätter vi fokus på de möjligheter som erbjuds när det gäller kommunikation inom företag. Ett område som är högaktuellt och blev en livlina när pandemin medförde jobb hemifrån, satte stopp för resor, konferenser och andra fysiska möten. Dagens intressanta keynote speakers och paneldeltagare har en enorm samlad kunskap och erfarenhet i ämnet och bjuder på både smarta insikter och lyckade exempel. En gemensam nämnare är att sätta människan i centrum och med teknikens hjälp få medarbetare att komma närmare varandra och skapa en effektivare arbetsplats.

När: 20 november, kl 9:00–11:30
Var: 
Online
Osa: senast den 18 november

Keynote: Hélène Barnekow

Vd, Microsoft Sweden

Nya möjligheter för digitalisering – det hybrida arbetssättet och lärande i fokus

Det senaste halvåret har fått stora delar av världen att jobba hemifrån och omvärdera vad en arbetsplats är. För många av oss har det blivit tydligt att arbete inte är en plats vi går till utan något vi gör, och att innovation kan ske i virtuella rum likaväl som i fysiska möten. Har det hybrida arbetssättet blivit det nya normala? Och vad krävs av dagens och framtidens medarbetare när Sverige startar om?

Hélène Barnekow
Hélène har mer än 25 års erfarenhet från IT och telekom-branschen. Hon har tidigare arbetat som vd på Telia Sverige. Tidigare har Hélène Barnekow även varit chef för Field & Partner Marketing på EMC i Boston, USA där hon tilldelades flera utmärkelser för sina fina resultat inom ledarskap och marknadsföring. Hon har även ett förflutet i olika ledarroller på Sony Ericsson Mobile Communications. Hélène sitter i styrelsen på GN Store Nord A/S.

Keynote: Johannes Söderqvist

Product Manager Digital Workplace, Volvo Cars

På väg att digitalisera medarbetare världen runt

Den digitala utvecklingen accelererar i fordonsindustrin och Volvo Cars är ett av företagen som driver utvecklingen, både i rollen som biltillverkare och som global arbetsgivare. Johannes Söderqvist berättar hur Volvo Cars arbetat värdebaserat för att få med sig hela organisationen i den digitala transformationen. Människan före tekniken stärker såväl intern stolthet som arbetsgivarvarumärket.

Johannes Söderqvist
Johannes är en hängiven IT-profil med starka ledaregenskaper. Han har lång erfarenhet av förändringsarbete för att få Volvo Cars medarbetare världen över att ta till sig och uppskatta införandet av nya digitala lösningar och arbetssätt. Johannes är mycket uppskattad för sina tekniska färdigheter i kombination med stor förståelse för förändringsprocessens komplexitet.

Keynote: Jonatan Arenius

Chef internkommunikation, Humana

Inkluderande digital arbetsplats – utmaningar när många medarbetare är ute på fältet

När Humana påbörjade arbetet med ny digital arbetsplats och intranät var målet att det skulle vara för alla, oavsett om man jobbar på kontor eller arbetar som personlig assistent och är ute på fältet. Med 15 000 medarbetare i fyra länder blev det en utmaning men det gick. Ta del av intressanta lärdomar kring Humanas resa och strategi med digital arbetsplats och hur man har involverat hela organisationen i arbetet.

Jonatan Arenius
Arbetar mycket med värdegrundsfrågor, ledarskap och hur man får grupper att fungera. Brinner för kommunikation i alla former. Började som kommunikatör på Humana redan 2006. Då ett svenskt företag inom personlig assistans med 2 500 anställda. Idag har Humana vuxit till 15 000 anställda i fyra länder med en bredare verksamhet. Jonatans resa har på många vis följt Humanas i allt vad det innebär.

Panelsamtal

talare_webb

Den avslutande programpunkten är ett intressant samtal med dagens Keynotes samt Pernilla Bonde, vd HSB Riksförbund och Lars Kry, vd Sigma IT.

Pernilla Bonde är sedan drygt tio år vd för HSB, Sverige största bostadsaktör. HSB förvaltar 3 900 bostadsrättsföreningar, äger 25 000 hyresrätter och har 4 000 anställda. För drygt fem år sedan bildades HSBs nationella IT-utvecklingsbolag där Pernilla var en pådrivande kraft, vilket gett henne stora erfarenheter av komplex digital transformation.

Lars Kry är vd för Sigma IT Group, som hjälper företag att digitalisera sin affär och verksamhet samt verkar för att skapa en bättre morgondag för samhället, kunder och medarbetare.

Agenda

9:00 – 9:10 Introduktion – Lars Kry, Sigma IT

9:10 – 9:40 Keynote – Hélène Barnekow, Microsoft

9:40 – 10:10 Keynote – Johannes Söderqvist, Volvo Cars

10:10 – 10:20 Kort paus

10:20 – 10:50 Keynote – Jonatan Arenius, Humana

10:50–11:30 Panelsamtal

Anmälan

Välkommen till en inspirerande förmiddag om framtidens arbetsliv!
Eventet är kostnadsfritt. 

När: 20 november, kl 9:00 – 11:30
Var: Online
Osa: Senast den 18 november

Genom att anmäla dig godkänner du att vi lagrar dina personuppgifter i enlighet med GDPR. Läs mer om hur vi lagrar och behandlar dina personuppgifter i vår integritetspolicy.

Expect a better tomorrow

Sigma is a leading consulting group with an objective to make our customers more competitive. Our means is technological know-how and a constant passion for finding better solutions. We are 4,600 employees in fourteen countries. Sigma is owned by Danir, held by the Dan Olofsson family.

The Danir Group
CONTACT

Nexer/Sigma IT, Lindholmspiren 9, 417 56 Göteborg, Sweden info@sigma.se

Nu har Sigma IT blivit Nexer – framtidens techbolag. Med digital spetskompetens inom strategi, teknik och kommunikation skapar vi framtiden redan idag. Som kund hos oss ligger du alltid steget före.