VÅRT MANIFEST

Sigma IT är en del av det svenska IT-undret. I 30 år har vi varit med och digitaliserat världen. Vi är specialister som älskar teknik och som älskar affärer. Vi hjälper våra uppdragsgivare med nyskapande lösningar varje dag. Det har vi gjort sedan internets barndom, och på vägen har vi byggt en stark och passionerad företagskultur. Något vi är otroligt stolta över. Det går bra för Sigma. Uppdragen är fler och mer komplexa än någonsin. Under de närmaste åren kommer vi att skapa arbetstillfällen för minst tusen IT-talanger. Och vi behöver just dig. 

När du jobbar med oss får du jobba med strategi, teknik och kommunikation. Du får arbeta i en organisation med en stark ägare, där det är nära till besluten och där du ofta kan vara med och påverka. När du jobbar med oss får du en arbetsgivare som tänker långsiktigt, tar vara på din potential och ger dig möjlighet att växa. Sverige har en fantastisk tradition av att utbilda ingenjörer. Det är en stor anledning till Sigmas och landets framgångar. Men år 2020 kommer det att saknas 60 000 ingenjörer i Sverige. Ett problem för hela landets framtid. Så när vi nu sätter igång och skapar jobb för 1000 nya IT-talanger ser vi också över vad vi på Sigma kan göra för att säkra att det därefter finns 1000 till. Och 1000 till.

 

Så ökar vi tillgången på kompetens

 

För det första

Ingenjörsbristen i Sverige kommer inom kort att vara akut. Utbildningsväsendet måste göra sitt, programmering behöver till exempel in i grundskolan för alla. Vi i näringslivet behöver också göra vårt. Vi behöver dela med oss av vår kunskap, vår tid och visa vilka fantastiska möjligheter som finns. Vi gör det redan idag genom att samarbeta med skolor samt arrangera kunskapsevents- och nätverksträffar och egna utbildningar.

 

För det andra

Varför väljer många tjejer bort IT-branschen? Det är en oerhörd förlust! Även här behövs riktade insatser i grundskolan, fler kvinnliga förebilder och kvinnliga ledare på IT-företag, men också nätverk och mentorer. Vi samarbetar idag med Pink Programming och driver nätverket Sigma Smart Women Society, där kvinnliga profiler inspirerar och även är mentorer.

 

För det tredje

Vi måste bli bättre på att ta tillvara mångfalden i samhället. Det är slöseri med värdefull kompetens att t ex utrikesfödda IT-talanger inte kommer in i arbetslivet snabbare. Både synliga och osynliga hinder behöver uppmärksammas och tas bort. Vi arbetar med IT&Telekomföretagen och stöttar bland annat organisationen Mitt Liv och flera medarbetare är mentorer för akademiker med utländsk bakgrund. Vi vill fortsätta att bygga ett framgångsrikt Sigma och driva på utvecklingen i Sverige. Vi vill också fortsätta att aktivt medverka till att lösa krisen med brist på kompetens i vår bransch. Världen förändras, delvis för att vi är med och förändrar den. Därför kan du räkna med att bli en viktig del när det gäller att fortsätta bygga vårt digitala samhälle. Industri, sjukvård, banker, skola, överallt behövs nya IT-lösningar. Det gör vi på Sigma och hos oss får jobba tillsammans med de absolut bästa kollegorna i hela Sverige.

Lars Kry, VD

 

 

 

Expect a better tomorrow

Sigma is a leading consulting group with an objective to make our customers more competitive. Our means is technological know-how and a constant passion for finding better solutions. We are 4,600 employees in fourteen countries. Sigma is owned by Danir, held by the Dan Olofsson family.

The Danir Group
CONTACT

Nexer/Sigma IT, Lindholmspiren 9, 417 56 Göteborg, Sweden info@sigma.se

Nu har Sigma IT blivit Nexer – framtidens techbolag. Med digital spetskompetens inom strategi, teknik och kommunikation skapar vi framtiden redan idag. Som kund hos oss ligger du alltid steget före.