STOLTHET, KUNSKAP, GLÄDJE

Vi som jobbar på Sigma älskar vårt arbete och har handlingskraft och kompetens att varje dag leverera fantastiska resultat. Samtidigt har vi roligt tillsammans, känner stolthet och delar med oss av vår kunskap och glädje.

Vi är ett IT-konsultbolag med långa och starka traditioner. Och vi drivs av vår vision Expect a better tomorrow. Det innebär att vi hela tiden arbetar för att vara i framkant och skapa en bättre morgondag för våra kunder, samhället och våra medarbetare.

Engagemanget märks inte minst genom att vi sedan många år stödjer Star For Life. En organisation som motiverar och hjälper ungdomar i södra Afrika att känna framtidstro med fokus på utbildning och aktiva val, för att hindra spridning av hiv och aids. På hemmaplan har vi olika nätverk samt mentorskap för akademiker med utländsk bakgrund. Vi är även huvudsponsor till Kodcentrum och Pink Programming för att öka kunskapen om kod och digitalt skapande bland barn, unga och kvinnor.

PASSION & HANDLINGSKRAFT

Vi gillar verkligen att ta oss an nya möjligheter och tuffa utmaningar. Kunskap är vårt verktyg och vårt engagemang är energin som håller uppe farten tills vi når våra mål. På Sigma arbetar vi hårt för att göra saker bättre. Det gäller inte enbart Sigmas affärer. Vi går in med samma beslutsamhet och driv när det gäller vårt engagemang i samhället – både nära och långt bort. Vi driver både Sigma och samhället framåt genom att skapa nya innovativa idéer, hitta bättre lösningar, hjälpa varandra och dela med oss av vår kunskap. Att vara en del av Sigma är att vilja skapa förändring. Tillsammans skapar vi en bättre morgondag.

 

We love what we do

Vi brinner för att hitta den bästa lösningen. Och utmanar varandra så att vi kan växa tillsammans. Vi delar med oss av vår kunskap och litar på vår erfarenhet. Vi älskar vårt jobb och är stolta över det vi skapar.

We get it done

Vi har en stark drivkraft att hitta nya möjligheter och anta tuffa utmaningar. Vi bevisar vår styrka genom det vi skapar och levererar och vi gör vårt yttersta för att nå satta mål. Vi tänker stort, börjar smått och agerar direkt. Vi håller vad vi lovar.

UTVECKLINGSMÖJLIGHETER

Inom Sigma IT finns såväl bred som djup kunskap inom strategi, teknik och kommunikation. Det gör vår arbetsmiljö dynamisk och utvecklande. Längre ner finns exempel på roller du kan hitta hos oss.

Nolltolerans mot trakasserier

Kampanjen #metoo, som uppmärksammar sexuella trakasserier och övergrepp, har gått från att vara en hashtag i sociala medier till en angelägenhet för ledningar på ansvarstagande företag.

På Sigma har vi sedan länge en Likabehandlingspolicy där vi tar avstånd från alla former av trakasserier samt beskriver hur vi arbetar för att förhindra detta.

Sigma är en arbetsplats där alla ska känna sig trygga. Vi säger nej till alla former av kränkning, trakasserier och diskriminering.

KARRIÄRVÄGAR - VART ÄR DU PÅ VÄG?

Blunda och visualisera. Hur tänker du att din framtid ska se ut? 

På Sigma är vi måna om att våra medarbetare utvecklas på olika sätt. Du är med och leder den digitala revolutionen. Du är med och löser morgondagens problem med teknik som ligger i framkant. Vi hjälper dig att bygga din erfarenhet och ser till att du kommer ut på utvecklande uppdrag hos välkända kunder.

Utbildning är viktigt för att alltid ligga i framkant. Därför erbjuder vi möjlighet till certifiering eller annan kompetensutveckling för att höja din kunskapsnivå ytterligare. Du har även möjlighet att bli en sk Tomorrow Pilot och få ett stort förtroende och erkännande som ledare, en pilot, inom ditt teknikområde eller gebit. Med Sigmas bredd, spets och starka tillväxt finns det helt enkelt mängder av karriär- och utvecklingsmöjligheter.

Du ska kunna utvecklas, byta roll eller bilda familj om du vill. Helt enkelt känna att du har balans i ditt liv. I ett framgångsrikt företag mår medarbetarna bra, har frihet att styra sin vardag och närvarande ledare som stöttar i vardagen.

TOMORROW TALENT

Digitaliseringen idag ställer höga krav på kompetens och för att ge nyexaminerade IT-talanger en extra boost och utveckling startar vi ett utbildningsprogram som är anpassat för talanger som är nya i sin IT-karriär. Med Tomorrow Talent program får våra nya IT-talanger en anpassad utbildning inom sitt teknikområde som kompletteras med viktig kunskap om samarbete och kommunikation. Våra Tomorrow talents får även tillgång till en senior mentor som coachar och guidar dem genom sitt första år på Sigma.

TOMORROW PILOT

För oss är det otroligt viktigt att ligga i teknikens framkant. Tomorrow Pilot är en spännande roll som finns inom en rad olika teknik- och kompetensområden hos oss.

Precis som piloten i ett flygplan med säker hand navigerar i luften så navigerar Sigmas Tomorrow Pilots i teknikens framkant. Som Tomorrow Pilot ansvarar du för till exempel trendrapportering till företagsledningen, erfarenhetsutbyte och teknikrådgivning vid nya affärer.

Är du en Tomorrow Pilot har du koll på morgondagens teknikområden och gillar att hela tiden utvecklas inom ditt område. Du delar även med sig av din kunskap till kollegor och till andra som är intresserade.

TESTA VINGARNA

Drömmer du om att jobba utomlands? Genom att många av Sveriges största exportföretag är våra kunder och att Sigma finns i hela Sverige och flera andra länder, finns det möjligheter att byta bostadsort, tillfälligt eller permanent, inom landet eller utomlands.

TOMORROW LABS

För att främja digitalisering och teknikutveckling så har vi stort fokus på innovationsarbete. Det kan vara stort som smått och vi gör det inom flera områden. Vi gör det såväl internt som externt.

 

LEDARE

En nyckel till vår framgång är att ha rätt ledare som brinner för att få medarbetare att utvecklas. Att vara ledare är en rolig och utmanande roll där du garanterat kommer att växa. Till din hjälp finns bland annat vårt egna ledarskapsprogram ”Sigma Way” och ett stort internt nätverk av ledare och chefer.

Hos oss kan du jobba med ledarskap på olika nivåer – från projektledning till chefsroller.

Expect a better tomorrow

Sigma is a leading consulting group with an objective to make our customers more competitive. Our means is technological know-how and a constant passion for finding better solutions. We are 4,600 employees in fourteen countries. Sigma is owned by Danir, held by the Dan Olofsson family.

The Danir Group
CONTACT

Nexer/Sigma IT, Lindholmspiren 9, 417 56 Göteborg, Sweden info@sigma.se

Nu har Sigma IT blivit Nexer – framtidens techbolag. Med digital spetskompetens inom strategi, teknik och kommunikation skapar vi framtiden redan idag. Som kund hos oss ligger du alltid steget före.