Ciqola Carpets lanseras med helt ny webshop, byggd med Storm Commerce

Ciqola Carpets, en ny svensk e-handlare av kvalitetsmattor inom Rusta-koncernen, har nu lanserat sin webshop. Tillsammans med IT-konsulten Sigma har Ciqola Carpets implementerat Storm Commerce plattform för både e-handel och PIM.

– Hos Ciqola Carpets samlas ett brett och unikt utbud av prisvärda kvalitetsmattor för hemmets alla rum. För att nå ut med vårt erbjudande behövde vi en inspirerande och funktionell e-handel, säger Andreas Bertilsköld som är projektledare för Ciqola Carpets.

Tillsammans med Sigma IT har Ciqola Carpets implementerat Storm Commerce e-handelsmotor med inkluderat PIM-system (Product Information Management) och Umbraco CMS för sin nya e-handel.

– Vi sökte en framtidssäker plattform med goda möjligheter för snabb och stegvis utveckling, och fann lösningen hos Storm Commerce. Med Sigma som e-handelspartner och Storm Commerce som PIM och e-handelsmotor, har vi rätt systemförutsättningar för att nå ut med vårt erbjudande. Dessutom är Umbraco CMS liksom Storm Commerce både intuitivt och användarvänligt, och det var viktiga krav för oss, förklarar Andreas vidare.

Sigma IT, som har lång erfarenhet av både e-handelsprojekt och PIM-projekt, gjorde implementationen på Ciqola Carpets webshop.

– Vi rekommenderade Ciqola Carpets kombinationen Storm–Umbraco. För det första på grund av att projekten går väldigt snabbt från beslut till att en första version är uppe. Storm Commerce har flera olika API:er och annan färdig funktionalitet, vilket gör det möjligt för oss som partner att integrera och sy ihop valda system på ett standardiserat och kvalitetssäkrat sätt. För det andra går det smidigt att skapa en modern användarupplevelse med Umbraco som verktyg, och tillsammans med Storm Commerce blir e-handelslösningen både effektiv och skalbar för framtiden, säger Adan Hultgren, affärsutvecklare på Sigma IT.

 

Om Storm Commerce
Storm Commerce är ett innovativt svenskt techbolag som utvecklar en molnbaserad e-handelsplattform. Plattformen hjälper företag inom B2B och B2C att framtidssäkra sin digitala affär. En modern systemarkitektur med möjligheten att använda valfritt CMS skapar en agil och flexibel affärsmiljö. Tillsammans med ett växande ekosystem av partners erbjuds en av marknadens mest attraktiva lösningar för skalbar e-handel. Storm Commerce har haft glädjen att skapa affärsnytta och effektivisera e-handeln i snart 10 år och fortsätter att attrahera kunder som har sin digitala affär högt upp på agendan.

https://storm.io

Om Ciqola Carpets

Ciqola Carpets är en skandinavisk mattspecialist på nätet med ett noga utvalt sortiment av kvalitetsmattor. Ciqola Carpets är en del av Rusta-koncernen genom det fristående och nystartade holdingbolaget Homeshop Ventures.

https://www.ciqolacarpets.com/

Om Sigma IT

Unified Commerce är en specialistenhet inom Sigma IT som levererar ekosystem för digital handel. Vårt mål är att ge kunderna en enklare och effektivare hantering, samt att ge våra kunders kunder en bättre upplevelse. Det gör vi genom att samla alla system som rör digital handel och kunddialog till en helhet och skapa en sömlös upplevelse för alla inblandade.

https://www.unifiedcommerce.se/

Mer information

Adan Hultgren
Affärsutvecklare på Unified Commerce, Sigma IT
+46 730 44 95 15
adan.hultgren@sigma.se

Michael Hallberg
Chief Commercial Officer, Storm
+46 705 47 56 97
michael@storm.io

Beatrice Silow
Kommunikations- och kulturchef, Sigma IT
beatrice.silow@sigma.se
+46 703 79 15 06