Karl stärker upp Sigmas IoT & AI-team i Seattle

Karl Westerberg är ny affärsutvecklingschef i vårt IoT & AI-team i Seattle. Karl Westerberg är ny affärsutvecklingschef i vårt IoT & AI-team i Seattle.

Möt vårt senaste tillskott till Sigma IT i USA. Med en solid bakgrund från IoT-världen går Karl Westerberg in i vårt IoT & AI-team i Seattle som affärsutvecklingschef. Karl föddes i USA men tillbringade en stor del av sin barndom i Sverige. Under uppväxten talade han svenska med sina föräldrar och engelska med sina vänner.

– Min uppfostran, en kulturell hybrid av Texas och Sverige, var väldigt annorlunda jämfört med mina vänners. Tack vare att jag spenderade mycket tid i Stockholm och ute på den svenska landsbygden fick jag en kärlek till Sverige och ett driv att fortsätta ta vara på mitt svenska arv, säger Karl.

Karl började sin utbildning med fokus på teknik och datavetenskap men tog kandidatexamen i ekonomi. Han har arbetat i flera branscher med olika analytikerroller och samlat erfarenhet och förståelse för hur man kan hitta värde genom olika avdelningar inom ett företag. Han gick också med i en IoT-startup för att förankra sig i IoT-världen. Där axlade han många roller, alltifrån affärsutveckling till att leda ett litet utvecklarteam som ägnade sig åt konceptarbete, leverantörshantering och lösningar.

På Sigma vill Karl använda sina kunskaper i ekonomi och teknik för att visa Sigmas kunder och partners hur man skapar och maximerar värdet av Sigmas IoT-tjänster och andra teknologiska erbjudanden.

–Sigma är banbrytande inom IoT, branschledande inom tekniktjänster och har kapacitet att utföra projekt och lösningar grundligt och professionellt. För mig har tjänsten på Sigma också den extra bonusen att få arbeta på ett svenskt företag och den kultur som följer med, vilket är något jag har velat göra länge. IoT är en absolut nödvändighet i vår allt mer komplexa värld, och med Sigma är jag övertygad om att vi kan skapa den bästa sortens konnektivitet i världen. Den europeisk utvecklingen tillsammans med det amerikanska affärssinnet kommer att göra det möjligt, säger Karl.

Vi letar alltid efter nästa talang som vill vara med på vår resa och är glada att välkomna Karl ombord!

Läs mer på www.sigmaitconsulting.com

För mer information

David Österlindh
Ceo & President, Sigma IT, USA
david.osterlindh@sigma.se
+46 733 514 842
+1 425 389 1247

Beatrice Silow
Kommunikations- och kulturchef, Sigma IT
beatrice.silow@sigma.se
+46 703 79 1506