Maverick firar lanseringen av Göteborgs universitets nya webb!

När Göteborgs universitet lanserar sin nya webb, www.gu.se, firar Maverick med hurrarop och säger grattis. Som samarbetspartner till Göteborgs universitet har Maverick varit med och tagit fram den nya webbplatsen och utvecklat deras nya webbkoncept.

50.000 personer besöker Göteborgs universitets webbplats gu.se varje dag. För att underlätta för användarna har GU satsat på att utveckla sin webbmiljö med den senaste digitala tekniken. Ny teknik med fokus på användarna skapar helt nya möjligheter och en effektivare webbplats.

– Vi ville förbättra tillgängligheten för våra besökare och göra det enklare att hitta rätt information. Jag är stolt och glad att få lansera universitetets nya webbplats, som ökar våra chanser att verkligen nå ut, säger Magnus Nielsen, Webbsamordnare vid Göteborgs universitet.

Ny webb för studenter, forskare, allmänhet, fakulteter och institutioner
Tillsammans med Maverick genomförde Göteborgs universitet en förstudie där de under 9 månader analyserade webbmiljön som helhet. Syftet var att från olika perspektiv se vad som behövde utvecklas, och tydliggöra genomförandet, avgränsningar, kostnader och tidplan för utvecklingens alla delar.

Efter förstudien fick Maverick utökat förtroende att leda webbutvecklingsprojektet. Teamleveransen startade 2017 med fokus på effektkartläggning, användarupplevelse, informationsarkitektur, visuell design, prototyper, användartester, kunna hantera internationella studenter, internationell information och kvalitetssäkring av det nya webbkonceptet.

Några av utmaningarna som Maverick by Sigma har levererat lösningar för:

  • En tydligare effektstyrning
  • Hantering av en bred omfattning av olika målgrupper
  • Hantering av hela organisationens bredd av olika behov för de olika delarna av webbplatsen
  • Samlat universitetets cirka 200 webbplatser i en gemensam informationsarkitektur
  • Ett enklare sätt att erbjuda kurser och program till studenter
  • Ett enklare gränssnitt för redaktörer
  • Gjort det lättare för internationella studenter att hitta rätt information
  • En sammanhållen webbplats för universitetet som helhet
  • En sökfunktion som förtydligar det användaren vill hitta
  • En designmanual som kan användas av den vidare organisationen.

Väl värt att fira!

– Jag är väldigt nöjd med vår nya webb. Den har en tydlig utgångspunkt i våra besökares önskemål att hitta rätt information. Dessutom känns den modern och tilltalande. Projektgruppen har gjort ett väl genomfört arbete, det har varit omfattande och väldigt komplext, med ett bra resultat, säger Stina Sundling, Områdeschef GF vid Göteborgs universitet.

– Vi är väldigt glada och stolta över att ha jobbat med Göteborgs universitet i detta projekt. Vi ser nu fram emot att njuta av en lättanvänd och effektiv webbmiljö på gu.se, sammanfattar Henrik Askervi, Head of Maverick by Sigma.

Se gärna resultatet av arbetet på www.gu.se

För mer information

Henrik Askervi
Head of Maverick by Sigma
henrik.askervi@sigma.se
+46 706 89 42 99
www.maverickbysigma.se

Beatrice Silow
Vice President Communication and Culture, Sigma IT Group
beatrice.silow@sigma.se
+46 703 79 1506
www.sigmait.se