Maverick nominerade till Svenska Designpriset för Tomorrow Report!

Maverick vågar tänka annorlunda och nomineras till Svenska Designpriset

Med Tomorrow Report gjorde Maverick ett designat magasin för Sigma IT, innehållande svenska folkets tankar om dagens och framtidens digitalisering. Hot eller möjlighet – vad tycker vi egentligen?

Genom sin attraktiva utformning lockade Tomorrow Report till läsning och spreds på event, till styrelserum och företagsledningar. Sigma ITs VD Lars Kry fick även möjlighet att berätta om Tomorrow Report i nyheterna på TV4.

Nu belönas Maverick med en nominering till Svenska Designpriset, en tävling med målsättningen att främja och utveckla svensk design och kommunikation. Tomorrow Report är nominerad i kategorin redaktionellt – kundtidning – print.

– Hur fint är inte det här? Vi ville verkligen nå ut med vad svenska folket tycker om digitaliseringen och om kompetensbristen inom IT-branschen, men samtidigt inte bara publicera en rapport. Vi ville bli lästa och att resultatet skulle vara lätt att ta till sig. Att vi nu blir nominerade till Svenska Designpriset är ett fantastiskt bevis på att vi tänkt rätt, säger Beatrice Silow, Kommunikations- och kulturchef på Sigma IT.

Bidragen har valts ut av en designkunnig jury, och vinnaren röstas fram på designpriset.se. Omröstningen startar 7 september och alla med en e-postadress kan delta. Vinnaren presenteras på Berns i Stockholm 12 november.

– Här ser vi vad Maverick kan leverera när vi lever upp till våra ideal. Vårt team har varit modiga och nyfikna och förändrat spelplanen för hur man kan presentera en rapport, vilket bekräftas av den här nomineringen. Det är så häftigt, säger Henrik Askervi, Head of Maverick.

Tomorrow Report bygger på en undersökning där Sifo fick i uppdrag att fråga svenska folket hur de tänker kring digitalisering. PR-byrån Techposition ansvarade idé, genomförande av Sifo-undersökningen samt mediebearbetning. Rapportens innehåll beräknas ha en räckvidd på 4,9 miljoner människor. Maverick ansvarade för den grafiska utformningen som nu belönas med den fina nomineringen i Svenska Designpriset.

För mer information

Henrik Askervi
Head of Maverick
henrik.askervi@sigma.se
+46 706 89 42 99
www.maverickbysigma.se

Beatrice Silow
Vice President Communication and Culture, Sigma IT Group
beatrice.silow@sigma.se
+46 703 79 1506
www.sigmait.se