Sigma IT satsar vidare inom cybersäkerhet

Martin Anderberg, Business Area Manager Cyber security på Sigma IT

Sigma IT satsar vidare inom cybersäkerhet och rekryterar Martin Anderberg som ansvarig för affärsområdet Cyber security.

Cybersäkerhet är ett område som påverkar hela samhället och alla företag och verksamheter behöver prioritera och agera proaktivt. Vi ser även att cyberhoten blir mer och mer avancerade. Varje år gör World Economic foundation en analys på globala risker och under de senaste åren har cyber-attacker funnits med bland de risker man identifierat på en global basis, tillsammans med andra allvarliga frågor såsom klimatförändringar och terroristattacker (http://www3.weforum.org/docs/WEF_Global_Risks_Report_2019.pdf).

I Sverige pekar analysföretaget Radar på att marknaden för cybersäkerhet uppgår till nästan 9,8 miljarder kronor under 2019. Man ser också att marknaden även fortsättningsvis kommer att växa både globalt och inom EU, drivet av både lagstiftning och en allt större medvetenhet kring utmaningarna inom cybersäkerhet.

För att Sigma IT ska kunna möta behovet i större utsträckning görs en satsning på cybersäkerhet där Martin Anderberg är rekryterad som ansvarig.

– Det känns väldigt spännande att få vara med på denna resa som Sigma IT gör inom cybersäkerhet. Det är ett kompetens- och entreprenörsdrivet bolag som lyckats väl med både tillväxt och resultat vilket jag gillar. Min erfarenhet och kompetens passar väl in i den satsning som nu görs och jag ser fram emot att få träffa nya och befintliga kunder och se hur vi bäst kan göra dem mer framtidssäkra, säger Martin Anderberg, Affärsområdeschef Cyber security.

Martin Anderberg har ett stort tekniskt intresse av IT generellt och har jobbat i olika roller inom IT-området de senaste 20 åren, både som specialist och som ledare. Han kommer senast från Dustin där han arbetat som nordisk chef för bolagets lösningsarkitekter. Dessförinnan var han VD och ägare till ett konsult- och infrastrukturbolag med hundratalet medarbetare som såldes till Dustin 2017.

Lars Kry, VD Sigma IT avslutar:

– Det är med stor glädje som vi välkomnar Martin till oss. Han kommer bidra på ett mycket starkt sätt och är precis rätt person för oss, både vad gäller hans värderingar som stämmer med företagets såväl som hans erfarenheter inom ett område som är både viktigt och spännande och där utvecklingen går väldigt snabbt. Vi ser cybersäkerhet som en viktig del av vårt erbjudande och målet är att bli en av de naturligt tillfrågade leverantörerna hos våra kunder även inom detta område.

Du kan läsa mer om Sigma IT på www.sigmait.se

För mer information

Lars Kry, CEO, Sigma IT
+46 733 43 43 00
lars.kry@sigma.se

Beatrice Silow
Kommunikations- och kulturchef, Sigma IT
beatrice.silow@sigma.se
+46 703 79 1506