Sigma Young Talent i samarbete med Skandia

Skandia Dev Talent är ett gemensamt initiativ mellan Sigma Young Talent och samarbetspartnern Skandia. Syftet med programmet är att rekrytera tolv juniora systemutvecklare som kommer att få bästa möjliga start på karriären. Programmet startar i februari 2019 och erbjuder deltagarna teknisk utbildning och coachning under anställningen, för att snabbt komma in i arbetet och bli teammedlemmar. Skandia Dev Talent är skräddarsytt efter Skandias behov av .NET-utvecklare.

Skandia Dev Talent är ett mycket bra komplement i vår verktygslåda i syfte att säkra vår kompetensförsörjning här och nu, men också på sikt. För Skandia i allmänhet och IT i synnerhet är det en strategiskt viktig pusselbit att attrahera unga talanger på en redan utmanande arbetsmarknad, där kompetensbristen fortsätter att växa sig större, säger Jan Franzén, chef IT Applications på Skandia.

– Vi är otroligt stolta och glada över att få förtroendet att bygga och förvalta programmet tillsammans med Skandia. Ett talangprogram i den här formen är en fantastisk möjlighet för kandidaterna att fördjupa sin kunskap och bli duktiga utvecklare, och för Skandia är det ett bra sätt att attrahera duktig kompetens på en väldigt tuff marknad, säger Daniel Gyllensparre, Business Manager på Sigma Young Talent.

Om Skandia

”Hos oss är engagemang, ansvarstagande och en vilja att utvecklas några av de egenskaper vi värderar högst. Vi tror att samarbete tar oss längre än vad någon enskild person kan göra. Och vi tror på en organisation där mångfald och jämställdhet är lika självklart som att vi sätter våra kunder först.
Vi säljer inte produkter, vi skapar trygghet genom långsiktighet.

Vi sitter inte inne med alla svaren, det är därför vi behöver din hjälp att lösa morgondagens utmaningar. Ditt bidrag kommer att märkas!"

Skandia är ett pensionsbolag, med 2 200 anställda, som erbjuder tjänstepension med förebyggande hälsoförsäkring för att du ska kunna bygga grunden till en trygg pension och vara frisk på vägen dit. Vi förvaltar mer än 600 miljarder åt våra 2 miljoner kunder och låter pengarna jobba på ett sätt som ger bra avkastning och samtidigt bygger ett bättre samhälle. Hos oss finns också en bank för bolån och sparande som möjliggör att hantera hela din ekonomi från pension till räkningar.

Om Sigma Young Talent

Sigma Young Talent fokuserar på IT-talanger i början av sin karriär inom IT och R&D. Sigma Young Talent erbjuder konsulter, Try & Hire och talangprogram. Sigma Young Talent är en del av Sigma Group som består av ledande konsultföretag med målsättningen att göra sina kunder mer konkurrenskraftiga. För att nå dit och hålla det löftet kombinerar Sigma sitt tekniska kunnande, sin spetskompetens och passion för att hela tiden utveckla nya och bättre lösningar. Sigma har 4000 medarbetare i tolv länder och ägs av Dan Olofsson-familjens holdingbolag Danir AB.

På bilden:

Sigma Young Talent i samarbete med Skandia. På bilden, från Sigma Young Talent: Johan Ward, Business Unit Manager och Daniel Gyllensparre, Business Manager. Från Skandia: Birgitta Åhman, IT Manager; Cecilia Henriksson, IT Manager; Delila Mauritzon, IT Manager; Gunnar Bedman, Manager Solution Center .NET och Emelie Allinger, HR Partner IT.

För mer information

Johan Ward
Business Unit Manager, Sigma Young Talent Stockholm
johan.ward@sigma.se
+46 709 55 04 44

Daniel Gyllensparre
Business Manager, Sigma Young Talent Stockholm
daniel.gyllensparre@sigma.se
+46 702 08 27 92

Beatrice Silow
Director Communications and Culture, Sigma IT Consulting
beatrice.silow@sigma.se
+46 703 79 1506