Sigma Smart Women Society Göteborg

Välkommen till Göteborg

Nästa inspirerande träff hos Sigma Smart Women Society är den 8 maj kl 17:30. 

Kvällens inspiratörer:

Alexandra Nash, social entreprenör och grundare av Yuhme
Annica Sunnman, business line manager på Sigma IT Consulting

Vi ses på Sigmas kontor, Lindholmspiren 9, Göteborg.

Anmälan är stängd.

Har du några frågor? Skicka ett mail till sigmasmartwomensociety@sigma.se 

Elitsimmerskans entreprenörsidé: vatten med ett syfte

Alexandra Nash presenterar sin resa från elitsimmerska till den sociala entreprenörsidén Yuhme. Hon reste som 19-åring till USA med ett simstipendium på New Mexico State University. Efter en Bachelor i business och en i journalistik, samt en master i business återvände hon efter 7 år för att ta över sin fars tech bolag. Efter 6 år som VD och en dubblerad omsättning var det dags att byta riktning. En riktning som följde hennes hjärta och gav mening varje dag. Det ledde till en nyfiken resa mot socialt entreprenörskap och insikten om vilken extremt viktig roll företag har i att bidra till att lösa de problem som världen står inför idag. Insikten att varje enskild individ kan göra stor skillnad om man begrundar sina dagliga val, och använder sin kunskap och sin plånbok på rätt sätt. Idag, ett år senare, har Alexandras idé bidragit med över 1000 års rent vatten, en ny livsstil samt en fantastisk mening och glädje. Hör hennes intressanta historia om hur miljövänliga vattenflaskor ger människor rent vatten i Afrika!

Transparens och engagemang skapar bra relationer

Annica Sunnman kastade som ung konsult fram förslaget ”Du kanske borde gå en kurs?” till en välrenommerad utvecklare hos kunden. Transparens är en av Annicas drivkrafter, som gör att hon ofta får bra och många relationer, men den har sina nackdelar. Annica tänkte aldrig att hon skulle bli chef och ser sig oftast inte som det. Är det en av anledningarna till att hon når fram till människor? Annica kommer att berätta om sitt sätt att se på ledarskap och vad hon tror på ur perspektiven ”don’t nag, fix it”, transparens och engagemang.

Agenda

17:30 Registrering & välkomstdryck

18:00  Start

Annica Sunnman – Sigma IT Consulting 

Alexandra Nash – social entreprenör och grundare av Yuhme

Ca 19:30 Mingelmat & dryck

 

Sigma Smart Women Society är ett nätverk för kvinnor i arbetslivet

Genom inspiration, glädje och kunskap vill vi stärka kvinnor i arbetslivet och även få fler intresserade av IT-branschen. Vi gör det genom att bjuda på intressanta events med mingel och spännande föreläsare från Sigma och andra organisationer.

Gå med i vår LinkedIn-grupp så missar du inga event!

Expect a better tomorrow

Sigma is a leading consulting group with an objective to make our customers more competitive. Our means is technological know-how and a constant passion for finding better solutions. We are 4,600 employees in fourteen countries. Sigma is owned by Danir, held by the Dan Olofsson family.

The Danir Group
CONTACT

Nexer/Sigma IT, Lindholmspiren 9, 417 56 Göteborg, Sweden info@sigma.se