Välkommen till Malmö

Nästa inspirerande nätverksträff för kvinnor är den 12 april kl 17:00. 

Tema: Att våga satsa!

Inspiratörer:
Helena Sandberg, Sigma Connectivity
Alexandra Antgren & Caroline Gustafsson, Pink programming
Jeanette Andersson, Minc 

Vi ses på Sigmas kontor (Glasklart), Vån 5, Dockplatsen 1, Malmö.
Anmäl dig längre ner på sidan!

Kvinnor – investerare och tillväxtentreprenörer

Jeanette Andersson har ett förflutet som marknads- och försäljningschef inom industrin, i branscher som industriell- och fastighetsautomation. Efter att antal år på storföretag gick Jeanette in som VD och första anställda på ett startup med uppgiften att bygga ett företag från grunden. Denna erfarenhet kom väl till pass för rollen som affärsängelansvarig på Connect i Skåne fram till sommaren 2015. Efter en uppsats på Henleys MBA utbildning fördjupade hon sig i ämnet; tidigt riskkapital och ängelinvesteringar. Jeanette arbetar aktivt för att förbättra villkoren för tidigt riskkapital i Sverige och är en initierad röst i diskussionen kring tidig finansiering. Viktiga fokusområden är att engagera fler kvinnor som både investerare och tillväxtentreprenörer. Idag är hon affärsrådgivare finansiering på Minc, projektledare för EU-projektet Neptune inom WIN, konsult inom finansiering och affärsutveckling, ängelinvesterare, styrelseordförande och delägare i listade Compare-IT, styrelseordförande samt medgrundare till Queen Invest samt deal leader i Rising Tide, båda investeringsbolag som samlar kvinnliga investerare. Hon är även styrelseledamot i LU Holding, medlem i regeringens Digitaliseringsråd samt ny medlem i KWCs Praktikerråd på Ekonomihögskolan vid LU.

Programmering som passion

Helena Sandberg utbildade sig till ingenjör inom nanoteknik, men bytte inriktning efter examen. Det var svårt att hitta arbeten inom nanoteknik, men lyckligtvis hittade hon sin passion i programmering. Genom Youtube lärde hon sig grunderna i Android-utveckling och hon publicerade sin första app, vilket ledde till en anställning på Sigma Connectivity. Hon kommer att berätta om sin resa och hur det var att börja på en arbetsplats som domineras av programmerare.

Pink Programming är en ideell förening vars mål är att fler kvinnoidentifierade ska programmera. Föreningen arrangerar läger och events för att inspirera till att upptäcka programmering, eller att fortsätta att utvecklas. Pink fokuserar på att lyfta fram kvinnliga förebilder och att skapa ett inkluderande sammanhang. 

Alexandra Antgren är styrelsemedlem i föreningen och projektledare för Pink Programming Sundays i Malmöregionen. Hon studerar industriell ekonomi på LTH och fick upp ögonen för programmering förra sommaren under ett av Pink Programmings sommarläger.

Caroline Gustafsson har varit en del av Pink Programming sen 2016. Där har hon utvecklats från att enbart fotografera event till att både arrangera Workshops och agera mentor till deltagarna. Caroline jobbar tillsammans med Alexandra och några andra tjejer för att arrangera föreningens Sundays hos olika sponsorer. Caroline arbetar som UI/UX Designer och även lite med frontend-utveckling, och fascineras av att se hur allting kommer till liv.

Agenda

17:00 Registrering & välkomstdryck

17:45 Helena Sandberg – Sigma Connectivity

18:00 Alexandra Antgren & Caroline Gustafsson - Pink programming

18:20 Jeanette Andersson – Minc 

19:00 Mingelmat & dryck

Moderator: Tina Rudin Kaikkonen, Business Manager på Maverick by Sigma.
Kontaktperson: Helle Williams-Yeagers, Business Manager på Sigma IT Consultling, helle.williams@sigma.se, +46 70 324 91 58

Anmälan

Anmäl dig nu, antalet platser är begränsade.

När: 12 april kl 17
Var: Sigmas kontor (Glasklart), Vån 5, Dockplatsen 1, Malmö

Eventet är gratis! Men vi har en no show-avgift på 500 kr.

Sigma Smart Women Society är ett nätverk för kvinnor i arbetslivet

Genom inspiration, glädje och kunskap vill vi stärka kvinnor i arbetslivet och även få fler intresserade av IT-branschen. Vi gör det genom att bjuda på intressanta events med mingel och spännande föreläsare från Sigma och andra organisationer.

Gå med i vår LinkedIn-grupp så missar du inga event!