EXPECT A BETTER TOMORROW

Vi tror på en bättre morgondag. Vi agerar nu och driver den digitala revolutionen framåt. Vi ser möjligheten i att utmana status quo och tillsammans med våra kunder utforma framtidens teknik. Det handlar om spetskompetens kombinerat med möjligheten att drömma. Att arbeta tillsammans med människor som skapar wow! Det är så vi gör skillnad.

HA EN HÄRLIG SOMMAR!

Stort tack till alla er kunder och partners för härlig energi och stort engagemang under denna omvälvande vår. Vi ser fram emot att ses igen med nya möjligheter och spännande projekt efter en välförtjänt semester.

Njut av sommaren!
vännerna på Sigma IT

Modern Worklife Report

81% av medarbetare på mellanstora till stora bolag i Storbritannien upplever att digitala verktyg gör arbetslivet bättre, effektivare och mer produktivt. Det visar studien Modern Worklife Report som djupdyker i hur britter upplever digitaliseringen av arbetslivet.

Studien visar också att det fortfarande finns stora möjligheter till förbättring. Medarbetare tappar idag i snitt 28 minuter varje dag av sin arbetstid pga att de inte använder verktyg och program effektivt eller på bästa sätt. Här finns stor potential för verksamheter som sätter människan och dess drivkrafter i centrum, i stället för att tekniken kommer först. Vi ser att likheterna med arbetslivet i Sverige är stora.

KOMMUNICERA SNABBT I KRIS

Nu i Corona-tider och även vid andra krissituationer, är det viktigt att nå ut med information på ett snabbt och stabilt sätt. I skolorna behöver elever och föräldrar på ett enkelt sätt få realtidsinformation om läget för att kunna veta vad som pågår, vad som görs på skolan och vad eleverna ska göra. På samma sätt behöver elever och föräldrar kunna återkoppla och ställa frågor till skolan och lärarna.

Det ska vara enkelt i svåra tider

I oroliga tider kan det bli svårt att veta vad som faktiskt gäller på din arbetsplats. Som arbetsgivare vill du såklart kunna leverera tydlig och konkret information som inger trygghet och fortsatt arbetsro. Med Workplace Express får du en fungerande distans-arbetsplats här och nu. Inga onödigheter, bara det viktigaste. Ni får en samlad plats för all nödvändig och snabb kommunikation, den blir navet i er digitala arbetsplats. Just nu bjuder vi dessutom på tre månaders licens.

Modern Worklife Report avslöjar motgångar och framgångar i den digitala revolutionen

Under den globala covid-19-pandemin har miljontals arbetstagare dagligen tvingats använda digitala verktyg som för dem ä...

Läs mer

Sätt människan i centrum om du vill lyckas med företagets digitalisering

Coronapandemin satte blåslampa på digitaliseringen. När vi tvingades jobba hemifrån lärde vi oss digitala verktyg som de...

Läs mer

Ny omgång av Folksam Tech Talent i samarbete med Sigma Young Talent

Tidigare omgångar av Folksam Tech Talent har blivit succé. Därför satsar nu Folksam på en tredje omgång av det nästan år...

Läs mer

Tomorrow Report

Svenska folket är positivt inställda till IT. 77% tror att vi kan förbättra samhället med hjälp av IT. 969 000 vill jobba inom IT och 44% ser det som en lösning på klimatfrågan.

I undersökningen Tomorrow Report presenterar vi hur svenska folket tänker kring digitalisering, med allt ifrån arbete inom IT&Tech, till mognad för digitala lösningar som AI-politiker och robotpoliser.

INSPIRATION KVINNOR EMELLAN

Sigma Smart Women Society (SSWS) växer och under våren 2020 arrangeras nätverksträffar på inte mindre än åtta olika orter i Sverige. En fantastisk talarlista lockar med många lysande kvinnor som delar med sig av sina intressanta och fängslande erfarenheter, yrkeskunskaper och karriärsresor.

C/O Tomorrow

Vi tror på något större än oss själva, vi tror att vi tillsammans kan skapa en bättre morgondag. Den morgondag som vi vill leva i. Att hitta den smartaste lösningen handlar inte bara om affärer. Därför engagerar vi oss i olika områden och tar ett stort socialt ansvar. 

GRATIS E-BÖCKER

Välkommen till Sigmas e-bibliotek. Vi är ett kunskapsföretag och delar gärna med oss. Vi erbjuder dig ett urval av studentlitteratur och fackböcker. Ladda ner hur många du vill, det är helt gratis.

BLI EN AV OSS

I mer än 30 år har vi varit med och digitaliserat världen. Vi är specialister som älskar teknik och hjälper våra uppdragsgivare med nyskapande lösningar varje dag. Det har vi gjort sedan internets barndom, och på vägen har vi byggt en stark och passionerad företagskultur. Något vi är otroligt stolta över. Det går bra nu och uppdragen blir bara fler och fler. Under de närmaste åren kommer vi att skapa arbetstillfällen för minst tusen IT-talanger. Och vi behöver just dig.

Värmevärden

Läs om Sigmas helhetsåtagande med ansvar för all Värmevärdens IT, från publik webb till mätvärdes- och kunddebiteringssystem. En långvarig relation som ger effektiva lösningar.

Folksam

Ett intranät som möter medarbetarens behov av information och underlättar arbetet när tempot är högt och kundkontakterna många. Det var utgångspunkterna när Bool by Sigma skapade Folksams intranät med hjälp av plattformen Core, baserad på SharePoint.

Envac

För över 50 år sedan skapade Envac ett unikt system för hantering av sopor genom vakuumteknik. På Sigma är vi stolta över att leverera IT för övervakning av de hypermoderna sopsugssystem som idag erövrat stora delar av världen.