Service design

Digitalisering och transformation är ord på varje företagslednings agenda. Men för att realisera nya idéer och tankesätt behövs även strategi, innovationer, affärsutveckling och förändringsledning. Det är här Sigma kommer in i bilden.

äkta förändringskraft med service design

Varför är det som det är? När det kan vara som det borde? Svaret ligger i att vardagen håller oss sysselsatta med det vi måste … snarare än det vi ska. Målen är ofta så uppdelade att vi inte ser helheten. Sigma är experter på att förstå, beskriva och jobba med perspektiven och samtidigt slipa på detaljerna.

Genom samsyn, engagemang och ett rejält mått av erfarenhet transformerar vi verksamheter, utan att förlora fokus på det som genererar affärer idag. Där ligger hemligheten. Tillsammans med våra kunder skapar vi förutsättningar för framtidens affär samtidigt som dagens fortsätter att snurra.

För oss handlar det om att skapa tjänster och lösningar som din kund vill använda, är effektiva och som tillfredsställer faktiska behov.

Så här ser vi på Service Design

I en värld med ökande osäkerhet fungerar inte traditionella metoder lika bra längre. Metoder som ofta baseras på förutsägelser. Idag är det svårt att nå fullständig framgång genom att analysera tidigare händelser och försöka projicera dessa på ett framtida scenario.

Istället arbetar vi designdrivet och använder vi Service design och Design thinking som metoder för att lösa dagens och morgondagens problem. Användarcentrerat och drivet av möjligheter, fokuserar vi på att lyfta och utvärdera hypoteser och alternativ. Allt i iterativ kontext. Vi ställer frågor som: Hur skulle detta fungera om allt var möjligt? Ett befriande perspektiv som genererar idéer som belyser utmaningar i nytt ljus, och skapar nya lösningar.

Så här går det till

Vi gillar prototyper. De lyfter blicken från det dagliga och låter oss fokusera på det viktiga. Tillsammans når vi insikter, rensar bort det oviktiga och har kul. Dessutom kommer vi igång. Nu.

Lars_Hällås_SV

Vill du veta mer om Service Design?

Lars Hällås
lars.hallas@sigma.se
+46 (0)702 90 10 26

Expect a better tomorrow

Sigma is a leading consulting group with an objective to make our customers more competitive. Our means is technological know-how and a constant passion for finding better solutions. We are 4,600 employees in fourteen countries. Sigma is owned by Danir, held by the Dan Olofsson family.

The Danir Group
CONTACT

Nexer/Sigma IT, Lindholmspiren 9, 417 56 Göteborg, Sweden info@sigma.se