PROJEKT- OCH PROGRAMLEDNING, AGILT LEDARSKAP

Vill du vara ledande i en föränderlig värld och behöver hjälp med din digitala transformation? Då har du kommit rätt! Vi erbjuder experter som brinner för Projektledning, Programledning och Agilt ledarskap med många års erfarenhet inom olika branscher. Projektledarrollen är oerhört viktig och ofta avgörande för om ett projekt blir succé eller nederlag. Med rätt ledarkompetens och metoder som verkligen fungerar, kan du vara trygg i att våra Projektledare alltid levererar projekt som når i mål.

TYPISKA PROJEKT SOM VI LEDER

- Förstudier
- Verksamhetsförändringar
- Förändringsledning
- Webb och systemutveckling
- Integrationer
- Upphandling och implementation av IT system
- Produktutveckling
- Informationssäkerhet
- GDPR m.fl.

Hos oss är Projektledning en passion och en profession där vi lägger stor vikt på att vidareutveckla våra Projektledare och skapa trygghet för våra kunder.

Projektledningskompetens består av tre delar – projekterfarenhet, metodkompetens och ledarskap. Bred och gedigen metodkompetens är en självklarhet för oss oavsett om man jobbar med Agila metoder eller mer traditionella, prediktiva metoder. Flertalet av våra Projektledare är certifierade inom Projektledning via PMI, IPMA och PRINCE2. Vi jobbar ofta med Agila metoder (t.ex. SAFe, SCRUM, Kanban och XP) och är självklart vana vid de metoder som våra största kunder använder (t.ex. PROPS, XLPM, P&IT Handbook, DITS, PPS och ADF). Annan metodkompetens som vi ofta använder är Riskanalys, ITIL, Six Sigma, Lean och PM3. 

Nyckeln till ett lyckat projekt är ett tydligt ledarskap hos projektledaren med god förmåga att kommunicera. Därför utbildas och utvecklas våra projektledare kontinuerligt inom ledarskap och kommunikation.

Sigmas samlade projektledarkompetens och vår prioritering av området har medfört att vi deltar i nationell och internationell standardisering inom Projekt, Portfölj och Program. Det är ett långsiktigt arbete inom SIS och ISO som inleddes med att ta fram ISO 21500 Vägledning i Projektledning – Begrepp och Processer. Standarden lanserades 2012 och översattes till svenska 2013. Våren 2015 kom standarden för Portföljstyrning och nu även Programledning. Syftet med standardisering är att underlätta för kommunikation inom och mellan organisationer och projekt.

circle-image.jpg

Vill du veta mer om projektledning, programledning och agilt ledarskap?

Beata Ferenc
beata.ferenc@sigma.se
070-413 70 03

 

Expect a better tomorrow

Sigma is a leading consulting group with an objective to make our customers more competitive. Our means is technological know-how and a constant passion for finding better solutions. We are 4,600 employees in fourteen countries. Sigma is owned by Danir, held by the Dan Olofsson family.

The Danir Group
CONTACT

Nexer/Sigma IT, Lindholmspiren 9, 417 56 Göteborg, Sweden info@sigma.se